maandag 23 september 2013

Met NASA het bed induiken....

 
Ik ben dól op slapen.
 
Héérlijk om urenlang in bed te liggen.
 
Vroeg erin en vroeg, fris en fruitig eruit. Helaas gebeurd het bijna nooit.
Niet het vroege erin...en ook niet het vroege eruit. En van het fris en fruitige? Nee, daar klopt ook helemaal niets van. Het lukt mij gewoon niet om op tijd naar bed te gaan. Uiteraard heb ik wel een soort van streeftijd om naar bed te gaan. Maar negen van de tien keer, komt daar wel wat tussen, lees; niets van terecht. Als ik dan eenmaal lig, dan denk ik altijd "tsjonge meis, dat had je eerder moeten doen!". Want ik vind het een zalig gevoel om "gestrekt" in mijn bedje te liggen.
 
Het s'ochtends wakker worden, gaat ook niet helemaal van een leien dakje. Het was zelfs zo erg dat ik van geen enkele wekker wakker werd. En dat is niet heel handig als je twee schoolgaande kinderen hebt, die ook van uitslapen houden. Ik dacht nog dat ik half doof werd ofzo, maar nee, met mijn gehoor was niets mis. Het was pure gewenning. Doordat ik al mijn hele leven naar het afgaan van de wekker luisterde, was ik eraan gewend geraakt en kreeg de wekker het niet meer voor elkaar om mij te wekken. Soort OostIndische doofheid voor de wekker dus ;)
 
Nu heb ik een nieuwe wekker. Een wekker die loeihard kan afgaan...op muziek. En het werkt! Dat ik de eerste keren haast een hartverzakking kreeg - en bijkans dus nooit meer opstond-, dat vergeten we voor de goede orde maar even ;) -
 
Wat telt is dat ik nu op tijd opsta. Ruim een half uur voordat ik mijn kroost moet gaan wekken. Maar toch...nog langer kunnen blijven liggen op bed? Of gewoon een hele dag? En er dan nog voor betaald krijgen ook? Ja, het kan! En nee, dan heb ik het niet over oneerbare voorstellen. De NASA zoekt namelijk proefpersonen die 70 dagen onafgebroken in bed willen blijven liggen. Ja echt waar! Zeventig dagen! Dus dan wordt je een halve astronaut en schone slaapster ineen :)
 
Zeventig dagen plat, waarbij je je kont niet mag keren, tenzij je door de NASA daarom gevraagd wordt. Het bed waarin je dan ligt, is 60 graden gekanteld, zodat je hoofd lager ligt dan je lichaam. Je krijgt alle maaltijden liggend in bed...bezoek mag je ook ontvangen en er zijn verschillende activiteiten die je ook nog eens mag uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan; lezen, videospelletjes doen en televisie kijken.
 
Er wordt wel van je gevraagd dat je in een algehele goede gezondheid verkeert, want 70 dagen nonstop liggen, tsja, dat vergt nogal wat van je lichaam...
 
Maar voor dit alles, ontvang je dan een bedrag van ruim 13.000 Euro!! Dat is toch niet niks?!...
En?
Neuhhh, ik denk dat ik toch maar gewoon fijn een aantal uurtjes in mijn eigen bedje blijf liggen ;) ...
 
Zou jij het doen?
 
bron: mmn.com
 
nb; kom je ook gezellig kijken op mijn nieuwe site www.spontaanspreken.nl
 
Tot zo!

Have a Nice day :)

1 opmerking:

  1. hoi, leuke blogje, ik heb u gevonden via andere haakster...ik zal zeker meer gaan bezoeken...groetjes ✄

    BeantwoordenVerwijderen