dinsdag 5 juli 2011

"De wijsheid in pacht hebben" lang leve de uil!! en ijs, broeken en cakeafbeelding geleend van Sil

"Mám, er staat een man met een doos voor de deur!", hoor ik jongstedochter roepen, terwijl ik samen met oudstedochter gezellig buiten zat te knutselen en te fröbelen.. Oeh, spánnend!! Snel deur open gooien, pakket uit meneer zijn handen grissen en mee naar achteren nemen. Wat een mooi kado, zo prachtig ingepakt..het leek wel of ik jarig was!! De meiden gingen gezellig bij me zitten, want daar wordt een mens instant happy van om naar z'on mooi pakket te kijken. "Voorzichtig het papier eraf halen hoor mam, want daar kan ik mooi mee knutselen", zei jongstedochter. "Wat is het, wat is het, wat is het??, vroeg oudstedochter continue..."Even geduld ja, zei ik, ik probeer het netjes uit te pakken" - en dat viel nog niet mee, want het zat echt héél goed ingepakt...Eindelijk kwam het kado tevoorschijn. Een prachtig beschilderd gróót bord van SIL. Wij zijn er helemaal happy mee!

En omdat we in een feeststemming waren, zijn we maar begonnen met het maken van schepijs. Men neme wat fruit (aardbei, banaan), magere yoghurt, half zakje vanillesuiker, wat gewone suiker naar smaak, 50 ml slagroom, sap van een halve citroen...beetje mixen, daarna in een bak doen en in de diepvries zetten. Om het halve uur gedurende vier uur even omroeren en klaar is Klara...(of het lekker is gaan we straks proeven haha). We zijn van plan om dan bij het schepijs een plakje cake te maken...chocoladecake...mjammmm en nee, die hoeven we niet van te voren klaar te maken...dat kan bijna stel op sprong..In vijf minuten(!) wel te verstaan...kijk maar eens HIER....het is ook heel errug leuk om door het schermpje van je magnetron te kijken en te zien hoe de cake de "lucht ingaat"...en het is echt een lekkere cake....het ziet er niet supergeweldig uit, maar om in brokken te hakken voor dus bij bijvoorbeeld een toetje is héérlijk.

Voor de rest nog even een broek verknipt samen met dochterlief....shorts zijn weer he-le-maal "in", dus dat komt mooi uit met al die "hoogwaterbroeken" die ze op dit moment heeft. Met het "uitgespaarde" geld kunnen we weer fijn wat anders doen :).

Het volgende lekkere idee komt van HAAR (vooral vegan en gezond). Wij pikken de basisbeginselen eruit en geven er onze eigen draai aan. Dit keer kozen we voor "repenmetvanallesennogwattes"...hiervoor heb ik DIT RECEPT gebruikt...de pindakaas hebben wij vervangen door chocopasta en we hebben er nog wat overgebleven slagroom, rijstwafels, rozijnen,  stukjes marshmallows, tarwezemelen, sesamzaad en lijnzaad doorgegooid... Het staat nu in de koelkast om af te koelen...daarna snijden we er repen van, in een grote bak doen en klaar...Ben benieuwd hoe lang de bak "volblijft"..

ps: vergeet Mijn GiveAway niet3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de lieve aandacht-mooi om te lezen-fijne avond-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfgemaakt ijs, mmmm... Wat een mooi bord heb je gewonnen! Lucky you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Zilly; graag gedaan en het is oprecht gemeend...dankjewel voor het wensen vd fijne avond = ook gelukt....jij ook een fijne avond :)

  @SophieSweetVintage; En het was nog lekker ook! (tja, je weet maar nooit :p, tis altijd afwachten of ik niet te enthousiast met de ingrediënten in de weer ben geweest....máárrrr..dan maakt een grote toef slagroom ook weer veel goed hihi...

  BeantwoordenVerwijderen